טיפול פסיכולוגי בגבעתיים
אצלנו במכון סול בגבעתיים, קיימים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מומחים ומקצועיים המטפלים במגוון שיטות טיפול. הטיפולים מתקיימים באנצ’ו סירני 32, גבעתיים ובקליניקות עמיתות ברחבי העיר.
טיפול פסיכולוגי מקצועי בגבעתיים
מכון סול לפסיכותרפיה ממוקם במרכז גבעתיים, שכונת רמב”ם הפסטורלית, במקום שקט, נעים ואינטימי.
חדרי הטיפול של מכון סול הינם חדרים אקוסטיים, כך שאין חשש לשמירה על פרטיות. פרט למרכז הנעים בגבעתיים, למכון סול קליניקות בהסדר, הפזורות ברחבי הארץ.
המטפלים והמאבחנים במכון סול הינם פסיכולוגים מומלצים בתחומם, רובם בהכשרה קלינית. כמו כן, הפסיכולוגים במכון סול עברו הכשרה רבת שנים בתחום בריאות הנפש והינם עובדים עם שלל פניות.
מהו טיפול פסיכולוגי?
טיפול פסיכולוגי הוא מפגש שמתקיים לפחות פעם בשבוע, בין מטופל הפונה עם קושי מסויים החווה בחייו ובין איש מקצוע שהוכשר לעבודה בבריאות הנפש. טיפול פסיכולוגי הינו מרחב ייחודי, נעים ואינטימי, לחשיבה משותפת וסיוע בקשיים, ממקום אמפטי ולא שיפוטי.
אנשים (מבוגרים כילדים), פונים לטיפול פסיכולוגי תחת שלל עניינים, כגון התמודדות עם שאלות של זהות, עצבות, חוסר סיפוק מהחיים, אבל ואובדן, התמודדות עם יציאה מהארון, חרדה, קשיים בזוגיות ועוד.
טיפול פסיכולוגי טוב הוא טיפול שהמטופל מרגיש בו נוח להביא את כל הדברים שמרגיש ואת כל מה שעובר עליו בחייו.
מובן שדבר זה לוקח זמן ותלוי לא פחות בקשר הטיפולי הטוב. קשר טיפולי הוא הבסיס לעבודה טיפולית משמעותית וזאת אחת מהסיבות שטיפול פסיכולוגי לוקח זמן בדרך כלל.
ודאי תתחברו לכך אם תזכרו בחברות טובה שיש לכם. ודאי לא שיתפתם מהתחלה את החבר הטוב בקשייכם, אלא לאחר שלב מסוים בו הרגשתם בטוחים בקשר.
כך גם בטיפול, אך ההבדל הוא שבטיפול פסיכולוגי, המטפל, הפסיכולוג הוא אדם שעבר הכשרה לסייע לאנשים במצוקות חיים ובהפרעות מורכבות יותר.
הפסיכולוג, לעומת חבר, הוא איש מקצוע אשר חושב אתכם ורק אתכם, במטרה לסייע לכם ולשפר את איכות חייכם.
הפסיכולוג, לעומת חבר, הוא דמות נטולת אינטרסים ועניין בשינוי חייכם לכיוון כזה או אחר ולכן הטיפול הפסיכולוגי מאופיין במרחב לא שיפוטי, אלא אמפטי ומכיל, הכפוף לחוקי אתיקה וסודיות המעוגנים בחוק.
לקריאה מעמיקה על מהו טיפול פסיכולוגי ויעילותו>>
סוגי הטיפולים במכון סול
הפרעות אכילה
הפרעות אכילה כוללות דפוסי אכילה בלתי סדירים והשפעות פסיכולוגיות המפריעות לאיכות החיים.
הפרעות האכילה הנפוצות הן: אנורקסיה נרבוזה, אשר מאופיינת בצמצום קיצוני של צריכת מזון ופחד עז מהשמנה, יחד עם תפיסת גוף מעוותת.
ובולימיה נרבוזה, המתבטאת באכילה מופרזת ולאחריה התנהגויות לפיצוי כגון הקאות או שימוש במשלשלים.
הפרעות מצב רוח
הפרעות מצב רוח מאופיינות בשינויים חדים או ממושכים במצב הרוח שמשפיעים על התפקוד היום-יומי.
הטיפול כולל התערבות פסיכותרפית ולעיתים גם טיפול תרופתי.
דיכאון
דיכאון בקרב מבוגרים כולל תחושת עצבות ממושכת, אובדן עניין, עייפות ואובדן תקווה.
כמו כן, דיכאון בקרב ילדים מתבטא בסימנים כמו עצבות, הסתגרות, וירידה בתפקוד בלימודים או במשפחה.
הפרעה דו-קוטבית
הפרעה דו-קוטבית, מאניה דפרסיה, מתאפיינת בתקופות של מאניה ודיכאון. הטיפול כולל פסיכותרפיה ולרוב גם טיפול תרופתי על מנת לשמור על יציבות רגשית.
הפרעות קשב וריכוז
הפרעות קשב וריכוז משפיעות על היכולת להתרכז ולהתארגן, ומשפיעות על לימודים, עבודה וחיי חברה.
הטיפול כולל אסטרטגיות לניהול קשב, הדרכת הורים, ולעיתים טיפול תרופתי.
הספקטרום האוטיסטי
הטיפול באנשים על הספקטרום האוטיסטי מתמקד בשיפור כישורי תקשורת, חיזוק עצמאות והתמודדות עם אתגרי החיים, תוך התאמה אישית לצרכים הייחודיים.
לקריאה נוספת על טיפול עבור אנשים על הספקטרום האוטיסטי>
הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD)
OCD מאופיינת במחשבות פולשניות והתנהגויות כפייתיות. הטיפול כולל טכניקות כמו חשיפה ומניעת תגובה (ERP) יחד עם עבודה על הפחתת המתח הנפשי.
הפרעות סומטיזציה
הפרעות סומטיזציה כוללות תסמינים גופניים ללא הסבר רפואי ברור, הנגרמים לעיתים קרובות על רקע נפשי.
בנוסף לטיפולים הנ”ל, המטפלים במכון מציעים מענה לבעיות נפשיות נוספות על פי הצורך, תוך התאמה אישית לכל מטופל ומטופלת.
טיפול פסיכולוגי בגבעתיים עבור מבוגרים
מבוגרים (גילאי 20+) הינם האוכלוסייה העיקרית הפונה לטיפול, מהסיבה שסטטיסטית, רוב האוכלוסייה הינה בוגרת יותר מגיל 20 כיום בישראל.
קשה להתייחס לאוכלוסייה זאת כמקשה אחת, שכן התכנים שמעסיקים מתבגר בגיל 20, שונים לחלוטין מהתכנים המעסיקים גבר בגיל 35 וקשיש בגיל 80.
יחד עם זאת, כאשר אנחנו מדברים על טיפול מבוגרים זהו חתך הגיל. נהוג להתייחס בדרך-כלל לטיפול בגילאי 20-40 כטיפול ב”מבוגרים צעירים” בשביל להבדיל את התכנים המעסיקים בגילאים אלו.
ככלל ניתן לומר כי אנשים בין גילאי 20 ל-30 פונים סביב עניינים של מציאת זוגיות, גיבוש זהות (בדומה לתקופת גיל ההתבגרות), שאלות בנוגע לתעסוקה ומקצוע ועוד.
אנשים בגילאי 35 ל-50 פונים לרוב סביב זוגיות שקפאה על שמריה, גידול הילדים, אבל ואובדן של הורים ודמויות קרובות ושאלות תעסוקתיות.
אנשים בגילאי 60+ פונים לרוב בקשר לעניינים אחרים והינם נבדלים בין גברים לנשים. גברים יותר מנשים מאופיינים בתחושות של דיכאון, עם היציאה לפנסיה וחוסר המשמעות שקשור בכך ואילו נשים מתעסקות בחיפוש משמעות ויציקת תוכן לחיי היומיום.
טיפול פסיכולוגי בגבעתיים עבור ילדים
בשנים האחרונות לא מעט הורים פונים עבור ילדיהם לטיפול. יתרה מכך, בעקבות המודעות העולה לטיפול פסיכולוגי, לחשיבות ולתרומה שלו בחיים, לא מעט ילדים מבקשים עבור עצמם “מישהו לדבר איתו”.
הפנייה לטיפול עבור ילדים היא לא מובנית מאליה ונעשית לרוב ביוזמת ההורים.
כשטיפול פסיכולוגי נעשה ביוזמת ההורים, לרוב הוא קשור לאיזה קושי שההורים חווים עם ילדם, למשל הפרעות בהתנהגות, קשיים חברתיים בבית הספר, קשיים לימודיים בבית הספר, עצבנות של הילד ועוד.
כאשר הילד מבקש לעצמו טיפול הסיבות הן אחרות: הילד לרוב מרגיש כי צריך דמות אובייקטיבית וחיצונית בחייו, אשר תסייע לו להתמודד עם קשיים מול חברים בבית הספר, אחיו והוריו.
הסיבות לפנייה לטיפול בילדים הינן מגוונות, אך תמיד כוללות גם מפגשים עם ההורים (בייחוד בילדים עד גיל 13 לערך). בגילאים מאוחרים יותר, באזור גיל 12, ילדים נכנסים לקטגוריית “טיפול בנוער” ושם הנוכחות של ההורים כבר פחות רצויה מצידם ברוב המקרים.
עם זאת, עד גיל 12-13, הנוכחות של ההורים כחלק מהטיפול הינה חשובה מאין כמותה. חשבו על זה כך: ילדים תלויים מאד בהוריהם, כמעט ואין להם עצמאות בסיסית בחייהם, לולא ההורים.
באותה מידה, ילדים בגילאים אלו תלויים במחנכת הכיתה ובחברי הכיתה למשל וזהו כל עולמם. לכן, בגילאים אלה לרוב הפסיכולוג ישמור על קשר ועדכון גם עם יועצת ומחנכת הכיתה, מתוך הבנה שהעבודה עם ילדים, לעומת מבוגרים, היא עבודה בהווה עם הסביבה המיידית של הילד. התפיסה הטיפולית בגילאים אלו, היא שטיפול פסיכולוגי לא יכול לקרות בחלל.
כיוון שילד מתמודד כעת, בהווה עם קשיים, אנחנו צריכים להתערב בדברים המטרידים אותו בו-בזמן, לעומת מבוגר שרוב העבודה היא בעיבוד, קישור והבנה של שחזור של חוויות העבר.
לקריאה מעמיקה על טיפול פסיכולוגי במבוגרים ובבני נוער>>
טיפול פסיכולוגי בגבעתיים עבור מתבגרים
במידה לא מבוטלת, טיפול פסיכולוגי במתבגרים הינו הטיפול העדין ביותר. הורים ודאי יתחברו לאמירה זאת, מתוך החוויה הלא פשוטה לתקשר עם ילדים בגיל זה.
חשבו על זה כך: מבחינה פסיכולוגית, המטרה המרכזית עבור המתבגר בגיל זה היא בניית הזהות. תהליך זה נעשה בדרך כלל על ידי נפרדות מההורים ומבט אל “קבוצת השווים”, קבוצת בני הגיל שלי.
מולם אני אבדוק מה מותר, מה אסור, מה הסטנדרטים ל”נורמליות” ומי אני ומה ארצה להיות.
גיל זה מבלבל מכל הבחינות, גם את הסביבה מחוץ לנער (משפחה וחברים) ובייחוד את הנער עצמו. שינויים הורמונליים משפיעים גם כן על מצב הרוח וההתקשרות הבינאישית, המשפיעות על כל ה”סלט” הנפשי עימו מתמודד המתבגר.
מהמתואר לעיל ניתן להבין, כי טיפול פסיכולוגי במתבגרים הוא טיפול רגיש, שבדרך כלל שם את ההורים מעט מחוץ למסגרת הטיפולית.
מדוע? התשובה היא ברורה: נערים רבים מרגישים שצריכים עבור עצמם את המרחב האינטימי והשקט לעצמם.
כיוון שבשלב זה הם עושים נפרדות מההורים, הם רוצים להרגיש שיש להם את המקום שלהם, נטול השיפוטיות והאינטרסים. טיפול פסיכולוגי במתבגרים הוא בדיוק כזה: מרחב לחשיבה את המתבגר, על המתבגר ויחד איתו, ללא אינטרסים.
אין ספק שבייחוד בגיל זה, חשוב החיבור בין המתבגר לבין הפסיכולוג, שכן בגיל זה (והורים ודאי מתחברים לכך), המתבגרים מאד שיפוטיים כלפי מבוגרים ומעדיפים לא להתרועע יותר מדי עם מבוגרים, שכן הם מוזרים ולא מבינים מה מעסיק אותם, לתפיסתם.
מה הייחודיות של טיפול פסיכולוגי בגבעתיים?
אוכלוסייה לא קטנה חיה כיום במרכז הארץ, במשולש של תל-אביב רמת-גן, גבעתיים ובגוש דן בכלל.
גבעתיים היא עיר נישתית, נעימה ושקטה הקרובה ביותר לתל אביב. מכון סול לפסיכותרפיה ממוקם בשכונת רמב”ם, הנושקת לדרך השלום וצומת בנייני עזריאלי בתל אביב.
תחבורה ציבורית נוחה, מרחב שקט ונוח, לעומת תל אביב הסואנת, מהווים בונוס עיקרי בהקשר זה.
נוסף לכך, חדרי הטיפול המעוצבים משפיעים על אווירה נעימה ועל זרימה מחשבתית שהינה הכרחית כאשר אנחנו פונים לטיפול. כ
מובן שלא ניתן להתעלם מהחשיבות של הפסיכולוג שאנחנו עובדים איתו, כמו המרחב הפיזי הפתוח והמאפשר בטיפול.
כשאנחנו נמצאים באווירה נעימה ופתוחה, משהו אחר מתאפשר אצלנו מבחינת פתיחות ושיתוף בדברים שמעסיקים אותנו.
מהו טיפול פסיכולוגי יעיל?
פסיכולוגיה הינו תחום מחקר עם סטטיסטיקות מוכחות. עם זאת, אנו מאמינים כי טיפול פסיכולוגי טוב הוא טיפול פסיכולוגי אשר המטופל מרגיש בו טוב, נעים ושהוא מגיע לתובנות ושיפור חייו האישיים.
ובכל זאת, מחקרים מראים כי טיפולי CBT הם הטיפולים המוכחים והיעילים ביותר לחרדה ולדיכאון. אין זה אומר שטיפולים דינמיים אינם מסייעים. אולי להיפך, טיפולים דינמיים הם הבסיס לגישה הפסיכואנליטית של פרויד.
עם זאת, טיפולים אלו, לעומת טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים (CBT), הינם טיפולים שנחקרים פחות ולכן יש פחות ממצאים מוכחים על יעילותם.
להרחבת הקריאה על ההבדל בין טיפול דינמי לטיפול CBT>>
עלות טיפול פסיכולוגי בגבעתיים
אין סטנדרטים קבועים לטיפול פסיכולוגי. עם זאת, טיפול פסיכולוגי בגבעתיים דומה לעלות טיפול פסיכולוגי בשאר הארץ.
נהוג כי מחירי טיפול פסיכולוגי, הניתן על ידי פסיכולוגי מוסמכים מטעם משרד הבריאות הוא לא זול פעמים רבות, מפאת ההכשרה רבת השנים של הפסיכולוגים.
עלות טיפול פסיכולוגי נעה בין 300 ₪ ל-500 ₪ לרוב, עבור טיפול פרטני ו-450-650 ₪, עבור טיפול זוגי או משפחתי, שכן בטיפול זה כמות הנוכחים עולה.
נציין כי אפשר למצוא טיפולים זולים מאלה הניתנים על ידי מתמחים בפסיכולוגיה, או על ידי מטפלים שאינם פסיכולוגים, כגון: פסיכותרפיסטים, עובדים סוציאליים, מטפלים באומנויות ועוד.
כיוון שאנחנו מודעים לכך שעלות טיפול פסיכולוגי הינה גבוהה ולא מתאפשרת לכל אדם, נציין כי במכון סול לפסיכותרפיה ניתן גם טיפול מוזל (250 ₪ ויותר, זאת במקרים שיש משתלמים/סטודנטים פנויים)
בחלק מהמקרים בהם אנחנו מרגישים כי הפונה יכול להיתרם מטיפול, כאשר בזמן זה אין באמתחתו את האפשרות לממן שעת טיפול מלאה.
פונים אלה הם לרוב חיילים או “מבוגרים צעירים”, סטודנטים ועוד, להם אנחנו מתאימים מחיר מוזל בשמחה רבה ומתוך אמונה חברתית כי יש לעודד את הטיפול הפסיכולוגי בקרב האוכלוסייה ולכן אנו מציעים מחיר חברתי הנוח לכל כיס.
נוסף לכך, אנשים אשר מגיעים יותר מפעם בשבוע לטיפול פסיכולוגי לרוב משלמים מחיר טיפול מופחת, על מנת שיוכלו להגיע יותר ולעשות עבודה טיפולית משמעותית יותר עם הקושי עימו מתמודדים.
שווה להשקיע כל כך הרבה כסף בטיפול פסיכולוגי?
אנשים לא פונים לטיפול פסיכולוגי סתם כך.
הפנייה לטיפול פסיכולוגי לרוב נעשית או משום מצוקה עימה האדם מתמודד ומרגיש שצריך סיוע של איש מקצוע, או משום שאדם רוצה להבין את עצמו ואת האופן בו פועל בצורה טובה יותר.
כלים טיפוליים ומפגש עם איש מקצוע אשר התמחה בכך יכול להיות יעיל בהחלט. הבחירה בפנייה לטיפול פסיכולוגי יכולה להיות עקב אירוע טראומטי ובעקבות פגיעה חמורה בתפקוד הנפשי, או בעקבות אירועים זניחים יותר בחיים.
כך או כך, אין שום סיבה שאדם ישאר עם הכאב שלו לבד, חסר אונים, כאשר יש אנשי מקצוע שיוכלו לסייע.
אף אחד לא צריך לסבול לבד.
כיצד לבחור פסיכולוג טוב?
ישנן מספר נקודות עיקריות אשר צריכות להיכלל בשיקול, כאשר בוחרים פסיכולוג:
- האם הפסיכולוג הוא פסיכולוג קליני המוסמך מטעם משרד הבריאות?
- האם לפסיכולוג יש רישיון ממשרד הבריאות?
- האם הפסיכולוג התנסה בעבר בקושי שעימו אתה מתמודד?
- האם הפסיכולוג בעל ניסיון בתחום מסוים?
- האם הפסיכולוג בעל ניסיון עם אוכלוסיית גיל מסוימת – למשל ילדים או קשישים?
- האם הפסיכולוג מוכר על ידי חברות ביטוח, ביטוח לאומי ועוד.
- האם הפסיכולוג חכם ומסביר פנים – חשוב לא פחות.
שיחת הטלפון היא הדבר העיקרי והבסיסי בטיפול פסיכולוגי.
אנו מציעים כי תבדוק את ההתאמה למטפל שלך ממש משיחת ההיכרות הראשונה, העז לשאול כל העולה על רוחך.
פסיכולוג טוב יוכל לעמוד בכל שאלה ולהציג כל מסמך המעיד על איכותו ומקצועיותו.
האם טיפול פסיכולוגי אונליין בזום עוזר?
לקריאה על טיפול פסיכולוגי בזום>>
יעילות טיפול פסיכולוגי אונליין בזום הינה מוכחת מחקרית כיעילה, במידה לא פחותה ממפגש בינאישי.
נציין כי המפגש הבינאישי הינו חשוב מאין כמותו בהפרעות מורכבות, אך בנושאים “פשוטים” ויומיומיים עמם האדם פונה, אין כל מניעה לפנות לטיפול אונליין בזום.
פסיכולוג בגבעתיים מקצועי ידע להמליץ האם אתם מתאימים לטיפול בזום, או שעדיף שתגיעו לטיפול פנים אל פנים.
בכל מקרה נציין כי טיפול פסיכולוגי אונליין בזום הינו שכיח ביותר בישראל, בעקבות שיעורי ההגירה הגבוהים ובעקבות כך שרוב הפסיכולוגים המומלצים מתרכזים במרכז הארץ ובשפלה, כך שלרוב האוכלוסייה אין אפשרות להגיע פיזית לפסיכולוג מומלץ הקרוב לאזור מגוריהם.
נוסף לכך, טיפול פסיכולוגי הפך שכיח ביותר בתקופת הקורונה, גם בקרב ילדים.
איך אדע אם אני באמת זקוק לטיפול פסיכולוגי?
טיפול פסיכולוגי מתאים לאנשים שמרגישים קושי בחיים ורצון לשפר ולסייע לעצמם. עם זאת, אין ספק כי האנשים שייתרמו ביותר מטיפול פסיכולוגי, ילדים כמבוגרים, הם אנשים בעלי מודעות עצמית גבוהה וכאלה אשר יודעים להיעזר בטיפול.
כלומר, פעמים רבות אנשים רוצים להגיע לטיפול כדי להכיר את עצמם יותר טוב, אך הם מרגישים שגם אחרי המון זמן בטיפול הם לא מפיקים ממנו הרבה ולא מבינים מדוע [לקריאה נוספת על תקיעות בטיפול].
פעמים רבות הסיבה לכך היא שאנשים אלו הם בעלי גישה מתנגדת לטיפול, כלומר מגיעים לטיפול מבלי לשתף הרבה מעולמם הפנימי, תוך ציפייה שיקרה שינוי.
ציפייה זו הינה בגדר פנטזיה, שכן אדם שעם הזמן לא מאפשר לעצמו להיפתח ולהיתמך בפסיכולוג שלו, יצליח להפיק באופן מצומצם מאד מהטיפול.
לטיפול פסיכולוגי יתרונות משמעותיים, הטיפול נותן את הכלים כדי לשנות דפוסים בעייתיים של האדם בחייו, אך רק בעזרת שיתוף הפעולה עם המטופל נוכל להתגבר על האתגרים באמת.