טיפול בתנועה
אצלנו במכון סול מתקיימים טיפולים בתנועה. חשוב לציין! טיפול בתנועה לא מצריך בהכרח להיות בתנועה והינו מתאים לגילאים מגוונים.
למה דווקא טיפול בתנועה?
מטרת הטיפול בתנועה הוא להקל על המצוקה של המטופל/ת ולעזור לו ליצור שינוי במצב שהביא אותו לפנות לטיפול.
האפשרות לשלב התערבויות גופניות ותנועתיות בתוך תהליך של טיפול רגשי הופכת את המפגשים לעמוקים וחווייתיים, מסייעת לרכך את המורכבות הרגשית הנחשפת במהלכם ותורמת להתעוררות של חיוניות והנאה בתוכם.
האם טיפול בתנועה מצריך לנוע?
חשוב לציין כי אין הכרח לנוע במהלך טיפול בתנועה. ישנם מטופלים שמעדיפים בתקופה מסוימת או אפילו לאורך הטיפול כולו שלא לנוע ו”רק” לשוחח.
במקרים אלה, ה”טיפוליות בתנועה” תתקיים דרך הפניית תשומת הלב של המטופל להיבטים גופניים המתקיימים מאליהם בזמן השיחה (גי’סטות, נשימה, תחושות ועוד).
תפקיד הגוף בטיפול רגשי
אופניי ההתייחסות לגוף במהלך הטיפול עשויים לכלול גם מגוון סוגי מגע ותרגול, תשומת לב לדפוסי יציבה, ריקוד מונחה או חופשי ועוד.
הבחירה בין האפשרויות השונות נעשית באופן המותאם ספציפית למטופל ולקושי שבגללו פנה לטיפול.
בה בעת, נלקחת בחשבון מידת הנוחות של המטופל ביחס לאפשרות להביע את עצמו בתנועה; אנשים רבים מרגישים מרחק מגופם, נבוכים למול האפשרות לנוע, ופעמים רבות אף מתקשים להבחין בתחושותיהם הגופניות.
תפקיד המטפלת בתנועה יהיה להוביל אותם באופן בטוח והדרגתי אל הקשב והביטוי הגופניים, זאת בכדי לסייע בהרחבת המודעות של המטופל, להעמיק את העיבוד של התכנים הרגשיים הצפים במהלך המפגשים ולסייע בהטמעת השינויים המושגים בטיפול לתוך חיי היומיום.
מהם היתרונות של טיפול בתנועה?
היתרונות של הטיפול בתנועה רלוונטיים לכל אחד ואחת, ומגבירים את יעילות הטיפול בכל סוגי הקשיים: דיכאון, חרדות, התמודדות עם אובדן, פוסט טראומה, קשיים במערכות יחסים וכו’.
סוג טיפול זה מתאים במיוחד למי שמרגיש מרחק מגופו ומעוניין לעבור תהליך של התחברות לגוף מצד אחד, ולמי שמתקשה להתנסח במילים ומביע את עצמו ביתר קלות באופן לא מילולי מצד שני.
כמו כן, טיפול בתנועה מומלץ במיוחד למי שסובל מקושי רגשי הנובע מבעיה גופנית (התמודדות עם מחלה או התאוששות ממנה, כאבים כרוניים, פיברומיאלגיה וכדו’) או מסימפטומים פיזיים לא מוסברים.