פסיכולוג בגבעתיים
מכון סול לפסיכותרפיה נמצא באזור שקט אך מרכזי בעיר גבעתיים ומציע חדרי טיפול פרטיים, שקטים ונעימים. במכון יש מגוון פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מומלצים בתחומם, שעברו הכשרה מקצועית ומתמחים במגוון רחב של תחומים.
טיפול פסיכולוגי
טיפול פסיכולוגי, המכונה לעיתים גם “טיפול בדיבור”, מתייחס לסדרה של מפגשים בין מטפל מקצועי למטופל, בהם ניתן לחקור את הקשיים הפסיכולוגיים של המטופל ב”סביבה בטוחה” – סביבה תומכת ולא שיפוטית, שמאפשרת למטופל לדבר בפתיחות על החוויות והרגשות שלו. הטיפול יכול להיות פרטני או קבוצתי והוא מתמקד בעיקר בחיי היום יום של המטופל, או בהבנת הקשרים בין העבר להווה. הטיפול מתבצע תוך שיתוף פעולה בין המטופל למטפל, עבודה משותפת למען השגת רווחה נפשית והשינויים שהמטופל רוצה להשיג.
מתי כדאי לפנות לטיפול?
מתי כדאי לפנות לטיפול ואיזה טיפול פסיכולוגי מתאים לי? על פי איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, מומלץ לפנות לטיפול כאשר יש משבר, קושי שגורם למצוקה ומפריע לשגרת החיים באופן משמעותי. בעיות נפשיות שאינן מטופלות עלולות להחמיר ולגרום לפגיעה רחבת היקף בתחומי החיים. חשוב לפנות לטיפול בייחוד אם:
- אתה חושב על הבעיה/קושי לפחות שעה בכל יום.
- הבעיה גורמת לך למבוכה, או להימנע מאנשים אחרים.
- הבעיה פוגעת באיכות חייך
- הבעיה/קושי פוגעת בהשגת יעדים בחייך (בית הספר, העבודה או מערכות היחסים).
- בעקבות הקושי עשית שינויים שליליים בחייך, או פיתחת כל מיני הרגלים לא טובים כדי להתמודד עם הבעיה.
סימנים שעלולים להצביע על בעיה
- תחושה של מתח והצפה- אם אתה מרגיש שיש לך יותר מידי בעיות להתמודד איתן ואתה לא יכול לעצור לרגע.
- עייפות- אם אתה ישן יותר ממה שאתה רגיל בדרך כלל ומתקשה מאוד לקום מהמיטה.
- כעס לא פרופורציונלי- כעס או זעם לא פרופורציונלי לאירוע מסוים.
- אגורופוביה– חשש תמידי לצאת החוצה מהבית.
- מחשבות חודרניות וחרדות- כאשר החרדה תופסת חלק משמעותי מחייך.
- אדישות- איבוד עניין בפעילויות שבעבר גרמו לך להנאה ולסיפוק.
- חוסר תקווה- מחשבות שליליות על העתיד ותחושה של חוסר תקווה ומוטיבציה.
- בידוד- התבודדות, או תחושה של מצוקה כאשר אתה נמצא בחברת אנשים.
חשוב לציין, שניתן לפנות לטיפול גם בהיעדר מצוקה נפשית. ניתן לפנות לטיפול גם לצורך התפתחות אישית ורכישת כלים להתמודדויות שונות בחיים. הטיפול יכול לסייע ללמידה עצמית, לעזור לך לנהל מערכות יחסים מספקות ובריאות יותר, הטיפול יכול לסייע לך להרגיש טוב יותר מבחינה פיזית – לא פעם נחקר ונמצא קשר בין בריאות נפשית לבריאות פיזית, ועוד.
מהן מטרות הטיפול הפסיכולוגי?
באופן כללי, המטרה של הטיפול הפסיכולוגי היא לאפשר תפקוד רגשי וחברתי טוב יותר, לשפר את איכות החיים ואת תחושת הסיפוק מהחיים. הטיפול הפסיכולוגי יכול לאפשר בין היתר:
- הסתגלות טובה יותר לשינויים בחיים
- התמודדות עם החלטות קשות בחיים
- פיתוח כישורים חברתיים
- התמקדות בבריאות ובצמיחה נפשית
- שיפור מיומנויות תקשורת
- שיפור ויסות רגשי
- ניהול נכון של לחץ ומתח חריגים
כיצד הטיפול עוזר?
אנשים רבים פונים לטיפול לאחר זמן ממושך שבו חוו מצוקה, שחשו כי זו תלווה אותם למשך כל חייהם. הטיפול מאפשר מתן הסבר למצוקה שהאדם חש, כך שהאדם יבין כי הוא אכן יכול לעשות משהו כדי לשפר את מצבו. החשיבות היא לאו דווקא על סוג הטיפול, אלא יותר על אמונה של המטופל בטיפול ושיתוף פעולה מצידו יחד עם המטפל.
כיום ידוע כי שיעורי ההצלחה של הטיפול תלוי ברובו, באיכות הקשר שנוצר בין המטפל למטופל. הקשר בין המטפל למטופל צריך לספק למטופל תחושות של ביטחון, אמון, ואמפתיה. יצירת קשר טיפולי מיטבי בין המטפל למטופל מושפע בראש ובראשונה מגורמים שתלויים במטפל עצמו ובאופן שבו הוא מטפל – הכשרתו ומקצועיותו של המטפל, הסטיינג הטיפולי – (הטיפול מתרחש בדרך כלל ביום ושעה קבוע, במקום קבוע ולמשך זמן קבוע), ואפילו לחדר עצמו שבו מתרחש הטיפול – האם החדר משרה במטופל אווירה של ביטחון?, של פרטיות?
גם למטופל עצמו יש חלק משמעותי וחשוב בקשר בטיפולי. המטופל צריך להיות מוכן לעבור תהליך ולתת לטיפול הזדמנות אמיתית, לאפשר “חשיבה משותפת” יחד עם המטפל ולתת בו ובתהליך אמון.
כמה פגישות טיפוליות אני צריך?
אורכה של פגישה טיפולית הוא כ- 50 דקות, ובדרך כלל היא מתקיימת בין פעם לפעמיים בשבוע. לשאלה כמה פגישות טיפוליות יש לעשות, אין תשובה אחת. טיפול יכול להיות קצר וממוקד, ולהסתכם במספר בודד של פגישות, או שהוא יכול להיות ארוך ומקיף ולהימשך גם מספר שנים. השאלה תלויה במספר רב של משתנים, כמו למשל- השיטות שבהן משתמש במטפל, המטרות של הטיפול והסיבה שבגינה האדם פונה לטיפול, הסימפטומים שהאדם חווה וההיסטוריה הנפשית שלו.
מה חשוב לבדוק לפני שפונים לטיפול?
כיום, גם אדם ללא כל הכשרה מקצועית יכול להגדיר את עצמו כ”מטפל” וקבל אנשים לטיפול רגשי. לכן, חשוב מאוד לבדוק מיהו המטפל אליו אנו פונים ומהי הכשרתו המקצועית. כמובן שמומלץ גם לחפש אחר המלצות אודותיו.
הפניות מאתרים חיצוניים–
https://www.goodtherapy.org/blog/why-should-i-go-to-therapy-8-signs-its-time-to-see-a-therapist
https://www.goodtherapy.org/blog/faq/how-long-does-therapy-last
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/encountering-america/201709/why-does-therapy-work
https://www.santecenter.com/rehab-blog/what-is-the-goal-of-psychotherapy/