למה אני בוכה כל הזמן?
בכי היא תגובה רגשית שמתעוררת כתוצאה משמחה, עצב, מצוקה ומצבים רגשיים נוספים. במקרים רבים, בכי היא תגובה לחרדה או לדיכאון. במכון סול פסיכולוגים ופסיכיאטרים המומחים בטיפול בדיכאון. עם זאת חשוב לציין כי לא כל בכי הינו סימן לדיכאון!
מהו בכי?
בכי היא תגובה התנהגותית כמו כל התנהגות אחרת: שינה, אכילה וכדומה. בכי היא תגובה רגשית, אבל לא רק- היא גם תגובה ספונטנית וטבעית של אדם לסמן שמשהו חסר, שמשהו באיזון הפנימי כרגע לא-טוב.
נחשוב על תינוק–
בכי היא דרך ההתקשרות הראשונית של התינוק עם סביבתו. תינוק שלא בוכה, לא יוכל לשרוד. בכי הוא האיתות של התינוק לסביבה שהוא צריך משהו כדי לשוב לאיזון- בכי מסמן על רעב, הוא מסמן על אי נוחות פיזית והוא מסמן על צורך בתשומת לב.
בכי לא תמיד מעיד על עצבות
חלק מהאנשים בוכים בזמן שהם קוראים ספר, מתרגשים למשמע אדם קרוב אומר מילה טובה ובעצם בתגובה לכל דבר רגשי שמעורר וגורם לאי נוחות רגשית.
חלק מהאנשים מרגישים אי נוחות כשהם בוכים, או שהם נמצאים לצד מישהו שבוכה- כאילו שיש איזו חובה להתייחס באיזו דרך שהם לא יודעים מהי. בדרך זו, הדבר עלול להוביל למצוקה לשני הצדדים: הבוכה והאדם שלצידו.
דמעות זה דבר נורמלי?
בהחלט! דמעות הן נורמליות וטבעיות, אצל בנות כמו אצל בנים. נושא זה של בכי על-פי מגדר הוא נושא רחב, שאינו מתאים לדיון הזה ולכן לא נתייחס אליו כעת.
עם זאת, נציין כי מחר מצא כי נשים בוכות פי 5 (בערך) מגברים.
אבל מה קורה כשאני לא מצליח/ה לעצור את הדמעות? אם אתם מרגישים שאתם בוכים בלי הפסקה, או אם אתם בוכים כאילו משום דבר, כדאי שתפנו לאיש טיפול! סימנים כאלה של בכי בלתי פוסק, עשויים להיות מלווים בתחושה כללית של עצבות ומבט שלילי אל העתיד. אם זהו העניין- כדאי לפנות לאיש מקצוע לייעוץ ולבחינת הסיבה לבכי.
אם בכי מפריע לך בחיי היומיום- אין סיבה להתעלם ממנו! חשוב לציין- הבכי נמצא שם כדי שנתייחס אליו- הוא בולט- נמצא בעיניים, בדרך שאנחנו מסתכלים על העולם ובדרך שבה העולם מסתכל עלינו. לכן, יש טעם להתייחס לבכי ולטפל במניעים שמובילים אליו.
מה גורם לאנשים לבכות כל-כך?
דמעות ועצבות בדרך-כלל קשורות לדיכאון ולחרדה. כמובן שיש המון סיבות לבכות, אבל דיכאון וחרדה הן הסיבות העיקריות. כשיש בכי בלתי פוסק, אנחנו מציעים לבדוק את עצמכם עם מספר שאלות-
- האם אני בוכה כל יום?
- האם אני מרגיש שאני צריך להפסיק את הדמעות?
- האם אני לא מוצא סיבה לבכי?
- האם יש משהו שמרגיע אותי?
- האם יש דבר במציאות שגרם לבכי הזה (פרידה/מוות של אדם קרוב וכדומה)?
- האם אני משתף מישהו במה שעובר עלי?
אם עניתם לרוב השאלות ומצאתם שאתם די לבד עם התחושות הקשות שלכם- זה הזמן לפנות לעזרה. צרו קשר לשיחת ייעוץ עם הפסיכולוגים המומחים של מכון סול לפסיכותרפיה.