הכנה רגשית לקראת החזרה לגן

צוות המכון | מכון סול לפסיכותרפיה | פורסם: 4.2.21 | עודכן: 16.2.21

השפעות הסגר על ילדים

הקורונה משפיעה על כולנו, אך יותר מכל אנחנו רואים את השפעות הסגר על ילדינו ובייחוד הצעירים שבהם. פעמים רבות אנחנו מוצאים שקשה להסביר לילדים מדוע אנחנו בסגר, למה תקופה כל-כך ארוכה אנחנו לא בגן ויותר מזה- מדוע לא רואים את החברים ונמצאים כל היום בין ארבעת קירות הבית?

עכשיו, כשאנחנו יוצאים מהסגר עולות שאלות רבות, כמו איך להנגיש את החזרה מהסגר לילדים? איזה מין הסבר יהיה נכון ונגיש להם? איך לדאוג לכך שלא יחוו משבר גדול וקושי בהסתגלות בחזרה לגן?

החזרה למסגרת היא מפחידה ומאיימת, אך גם מרגשת, מעלה שמחה לקראת המפגש עם החברים, הגננות והאינטראקציות הבינאישיות שהיו כל-כך חסרות. בשורה משמחת עבורכם ההורים היא כי רוב הילדים יסתגלו כהלכה. אבל מה נוכל לעשות כדי שהילדים שלנו יסתגלו עוד יותר טוב ויחוו כמה שפחות קשיים בחזרה לביה”ס?

מתכוננים חזרה למסגרת

תתכוננו לפרידה מהבית

ילדים מסתגלים בקלות לשינויים. כשילדינו נמצאים כבר מעל לשבוע ברציפות בבית הם מתרגלים למסגרת החינוכית שלהם ומבחינתם, זהו כל עולמם. הדבר היעיל ביותר לעשות הוא לדבר עם ילדיכם על היציאה מהבית, אמרו להם דברים כמו: “בתקופה האחרונה היינו המון-המון בבית, כדי לשמור שנהיה חזקים ובריאים. בקרוב נוכל לחזור לגן ולפגוש את כל החברים. אל הגן אתם מגיעים מוקדם בבוקר, משחקים, לומדים ואוכלים אוכל ממש טעים.” במילים כמו אלו אתם משרטטים לילדים שלכם באיזו מציאות הם חיים כעת ולאיזו מציאות הם יחזרו. נוסף לכך, אתם מתארים להם כי המציאות אליה הם חוזרים היא מציאות מוכרת, עם חברים ודברים שהם אוהבים.

תנו לעצמכם זמן להסתגל מחדש

הורים חזקים ומתפקדים הם מפתח חזק, יציב וחשוב מאוד לכל ילד. הילדים שלנו מגיבים אלינו: אם אנחנו שמחים, מוטרדים, נמצאים בקושי כלכלי הם מרגישים הכל ומגיבים לכך. חשוב שלקראת החזרה לגן ילדיכם ישמעו מכם כי אתם מבינים כי לוקח זמן להסתגל, גם להם וגם לכם. כמו שילד הולך לגן הילדים, כך אתם צריכים להסתגל חזרה לעבודה משימה שכולנו יודעים שאינה פשוטה כלל!

תהיו קשובים לעצמכם! קחו זמן לשים לב לתחושות ולרגשות שלכם, להיערכות מחדש עם המסגרת והגיבו אל עצמכם בסלחנות. זאת גם הדרך הטובה ביותר להבין את ילדיכם ולהגיב גם אליהם בסלחנות.

    אנחנו כאן בשבילכם

    השאירו פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם

    שדות המסומנים ב-* הם שדות חובה





    שדות המסומנים ב-* הם שדות חובה

    היעזרו בצוות החינוכי והטיפולי

    בזמנים רגילים, כמו בתקופת הקורונה, ישנו הצוות החינוכי-טיפולי שמלווה את ילדיכם, גם אם מהצד. פסיכולוג חינוכי מלווה כל גן וכל גננת וכאשר אתם תצטרכו אותו, הוא יהיה שם עבורכם. בכל מועצה מקומית או עירייה קיים שירות פסיכולוגי שהינו לרווחת התושבים- עשו בו שימוש ללא היסוס אם ישנו קושי בקליטה של ילדיכם בגן.

    אם ישנו קושי משמעותי יותר- טלפנו לייעוץ טלפוני במכון סול לפסיכותרפיה וקבלו ייעוץ בשיחת טלפון חינם במהירות ובמקצועיות!

    אזרו כוחות להתמודדות

    השקיעו גם בעצמכם, תנו לעצמכם זמן להתמודד ודעו מראש כי החזרה אינה פשוטה לכם או לילדיכם.

    שוחחו עם ילדיכם על תחושותיהם

    יותר מכול, התחושות של הילדים שלכם הן החשובות מכל- האם ילדיכם מתרגש לחזור לגן, האם יש חששות? אנו סמוכים ובטוחים כי ילדיכם יפתיע אתכם עם מגוון של רגשות ומחשבות שאלמלא שאלתם אותו, לא היה פותח ומשתף. קשר בינאישי עם ילדיכם הינו חשוב ומשמעותי, עם ובלי קשר לתקופת הקורונה.

    אם ילדיכם מתקשה לשתף ברגשותיו, תוכלו להדגים לו (לעשות מודלינג) לאיך אתם מתמודדים: ממה אתם פוחדים, מה מרגיע אתכם ומה משרה שלווה בלבכם.

    חשוב לקבל את כל מה שילדיכם אומר, ללא שיפוטיות.

    זקוקים לייעוץ מידי? חייגו: 03-5233757

    בנו סדר יום קבוע

    סדר יום הינו חשוב ביותר, בייחוד בזמן הקורונה שהדבר הקבוע ביותר הוא שאין קביעות. סדר יום קבוע יארגן אתכם ואת ילדיכם וישרה שלווה ובהירות. התעסקו עם חומר לימודי וארגנו את תיק הגן לקראת יום הלימודים, אפילו מספר ימים מראש, כדי שאצל הילד תופנם ותגובש התחושה כי הוא חוזר לגן.

    חשוב שסדר היום לא יהיה נוקשה מדי (חזרה לשעות שינה קבועות), כיוון שמתחים ושינויים רגשיים והתנהגותיים רבים יכולים להתרחש בנפשו של הילד בתקופה זו.

    חשוב מכל: תנו לעצמכם וגם לילדיכם זמן להסתגל.